Sport

Alle groepen hebben twee beweegmomenten in de week. Dit houdt in dat alle groepen twee keer per week gymles hebben. Alle gymlessen worden gegeven door een vakleerkracht. Deze vakleerkracht is ook combinatiefunctionaris. Dit houdt in dat hij contactpersoon is tussen leerlingen en sportverenigingen, met als doel zoveel mogelijk leerlingen van De Taaltuin lid te laten worden van een sportvereniging.

De Taaltuin is een van de scholen die de succesformule “Wijksportvereniging” heeft ontwikkeld. Het is een samenwerking tussen de Nieuwlandse basisscholen en 7 sportverenigingen. De verenigingen verzorgen trainingen in hun sport op locaties in de wijk. Onze leerlingen kunnen dan tegen gereduceerd tarief lid worden van deze wijksportvereniging en vlakbij hun eigen huis een leuke sport beoefenen. De volgende verenigingen zijn bij de Wijksportvereniging aangesloten:
Handbal, tennis, judo, tafeltennis, schaken, dans, muziek en basketbal.

Gedurende het jaar worden diverse schoolsporttoernooien georganiseerd tussen alle Schiedamse basisscholen. De Taaltuin doet hier natuurlijk ook aan mee. Zo zijn we vertegenwoordigd op de toernooien: basketbal, schaken, tafeltennis, bowlen, handbal, voetbal, trefbal en honkbal.
Op deze manier maken onze leerlingen kennis met diverse sportverenigingen en kunnen zij de sport op de sportvelden beoefenen.