Gezonde school

Samen met de ouders wil het team van de Taaltuin werken aan een gezonde school waarbij aandacht is voor gezond eten, snacken en drinken.

In de ochtendpauze wordt in de unit onderbouw (groep 1 t/m 3) alleen fruit gegeten.

In de unit bovenbouw (groep 4 t/m 8) mogen de leerlingen naast fruit ook een gezonde boterham meenemen.

In de groepen 1 t/m 5 wordt alleen water gedronken en ook voor de hogere groepen adviseren wij sterk om geen suikerhoudende drankjes mee naar school te geven, maar een fles waar water in kan. Gelukkig is dit inmiddels voor bijna alle kinderen een gewoonte en zien we nog maar weinig pakjes. Wij stimuleren de kinderen om deze fles regelmatig bij te vullen.

Voor de lunch nemen de kinderen een gezonde boterham mee.

Op ons schoolplein werken leerlingen in de moestuin, waarbij ze leren waar ons voedsel vandaan komt.

Naast aandacht voor voeding staat ook bewegen en aandacht voor het milieu hoog op onze agenda. Op het nieuw aangelegde schoolplein leren de kinderen niet alleen over de natuur, maar kunnen ze rennen, klauteren, ontdekken en vooral veel bewegen.

De Taaltuin doet ieder jaar aan het programma schoolfruit waarbij gedurende een aantal maanden vers fruit wordt uitgedeeld, we zullen u berichten via de Parro als het zover is.