Terug naar overzicht

Bij OBS De Taaltuin lezen de kinderen zelf voor

SCHIEDAM – Bij OBS De Taaltuin werd het speciale Schiedamse ‘Gouden Boekje’ gepresenteerd aan de leerlingen van groep 4 door leerlingen uit groep 7 het boekje te laten voorlezen.

door Jan Schrijver

Stedelijk Museum Schiedam heeft een speciale Schiedamse uitgave laten maken van een ‘Gouden Boekje’. Alle leerlingen van groep 4 van de basisscholen in Schiedam krijgen dit prachtige kinderboek. In OBS De Taaltuin werd het boekje eerst voorgelezen door groep 7 leerlingen Firdevs Altiparmak (winnaar voorleeswedstrijd van de school), Humeyra Kivrak (finalist voorleeswedstrijd) en Miray Kahraman (finalist voorleeswedstrijd). 

Dat gebeurde met groot enthousiasme door het drietal leerlingen. De kinderen van groep 4 kwamen binnen in het mini-theater van deze basisschool, gingen zitten en meteen startte de voorleeskampioen van deze school, Firdevs, het voorlezen van pagina 1, nog voordat de juf het startsein had gegeven. Eerst wilde mede-directeur van deze school, Elsje Miedema, nog enkele woorden zeggen, even uitleggen dat iedereen van groep 4 het boekje mee naar huis zou krijgen na afloop.

Dat verhoogde de blijdschap van de kinderen, waarna Firdevs opnieuw van wal stak. Bij toerbeurt las één van de drie meisjes een pagina voor, terwijl een ander de kring rondging met een kopie van die pagina, zodat iedereen de illustraties kon bewonderen. De kopie van de pagina werd uit een soort kijkdoos getrokken die op het podium stond.

Lees hier het bericht op de Schiedammeronline: Bij obs De Taaltuin lezen de kinderen zelf voor (deschiedammeronline.nl)