Bibliotheek

Op de Taaltuin hebben we een eigen bibliotheek. Op de begane grond staan grote boekenkasten vol met allemaal leuke, spannende en leerzame kinderboeken.

Lezen is belangrijk op onze school, want door veel te lezen leer je veel. We willen graag dat alle kinderen plezier beleven aan lezen en echte lezers worden. We doen daarvoor op de school mee aan alle landelijke lees-activiteiten, zoals de Kinderboekenweek, de Voorleeswedstrijd en de Nationale Voorleesdagen.

Alle kinderen van de school kunnen in onze bibliotheek een boek lenen. Deze boeken mogen ook mee naar huis. Omdat de kinderen gemakkelijk een boek kunnen ruilen, leent ieder kind maar één boek. De bibliotheek is iedere ochtend open van 8.00 uur tot 10.00 uur. De kinderen krijgen dan van de leerkracht de gelegenheid om hun boek te ruilen.  Wanneer boeken kwijt, of ernstig beschadigd raken, moeten wij helaas een vergoeding in rekening brengen.

Ouders kunnen het lezen stimuleren door voor te lezen en met de kinderen over de boeken te praten. In de Kinderboekenweek organiseren wij een boekenmarkt waar ouders een boek voor hun kind kunnen kopen.