Terug naar overzicht

Sanne Rooseboom op school

Dinsdag 23 november was schoolschrijver Sanne Rooseboom in de groep 5, 6, 7 en 8 op bezoek. Terwijl de kinderen aan haar lippen hingen, vertelde ze rustig door over haar boeken en óók haar 2 nieuwe boeken waaraan ze werkt. In april 2022 kunnen we in ieder geval een heel nieuw verhaal van haar verwachten.

Ik vroeg aan Sanne Rooseboom hoe ze het vond om weer op de Taaltuin te zijn, waarop zij het volgende antwoorde.

“Wat vond ik het leuk om weer op de Taaltuin rond te lopen. Gelijk toen ik binnenkwam, zag ik mijn boek Jippie liggen met een zelfgemaakte pop erbij. Ook bij de boeken van m’n collega Pieter Koolwijk hoorden twee geweldige poppen. Zo knap gemaakt! En al die tekeningen van de kinderen aan de muur… Dat is wel echt extra leuk als je als schrijver een school bezoekt, dat boeken op allerlei manieren aanwezig zijn. De kinderen in elke klas hadden superveel goede vragen. Over de hoofdpersonen in m’n boeken, over hoe je aan inspiratie komt, over wat mijn lievelingseten is. En ik kreeg een prachtig mapje met zelfbedachte hoofdstukken van het Ministerie van Oplossingen. “

Wij bedanken Sanne Rooseboom voor haar enthousiasme en inspirerende woorden in onze klassen.