Terug naar overzicht

Pieter Koolwijk op school

Daar staat hij dan, Pieter Koolwijk, in onze bibliotheek, bij zijn zelfgeschreven boeken en de poppen die door onze collega Daiva met de hand zijn gemaakt. Pieter en zijn illustrator zijn er helemaal weg van, vertelt Pieter.

Zodra Pieter de school binnenstapt is er direct een heel ontspannen en gezellige sfeer. Hij praat honderduit over allerlei onderwerpen en rond 10 uur begint hij aan zijn rondje door de klassen 8, 7, 6 en als laatste groep 5. In groep 5 komt ook Sanne Rooseboom, een goede vriendin van Pieter, maar ook van de Taaltuin, langs om zijn les te bewonderen. Wat boffen wij als school!

Als ik Pieter vraag om een terugblik zegt hij het volgende. “Het hele bezoek is voor mij niet terug te brengen tot een grappig moment. Alles was leuk. Ik voelde me bijna een filmster met al die enthousiaste kinderen. Dit zijn de leukste schoolbezoeken voor een auteur. Het was goed voorbereid, de kinderen hadden leuke vragen (ook over het rotjochie vroeger) en ook alle leerkrachten waren heel enthousiast”.

Pieter wat vonden wij het allemaal gezellig met jou, de kinderen hebben dubbel gelegen van lachen. Fantastisch!

Bedankt voor je komst en hopelijk tot ziens.